Lavamünd
Wappen Lavamünd

Lavamünd

Deutsch
English
Slovenščina
Sprachen:

Labot – raj za kolesarje

Radfahren Labot leži na stičišču dveh večjih kolesarskih poteh. Na tem območju se lokalna kolesarska pot ob reki Labotnici (Lavantradweg R10), vzdolž katere je možno prevoziti Labotsko dolino (Lavanttal) prav do kolesarske poti ob Muri (Murradweg), priključi k dravski kolesarski poti (Drauradweg R1). Sama dravska kolesarska pot poteka od mesta Sillian na Tirolskem do Labota, od tu naprej pa v Slovenijo. Obe kolesarski poti Lavantradweg R10 in Drauradweg R1 sta primerni za družinske izlete.
Radfahren Prav tako je Labot primeren kot etapno mesto, saj ima urejena gostišča in penzione, kot tudi servis koles, in pa veliko nakupovalnih možnosti. Priporočeno si je ogledati geološko učno pot, ki je neposredno na kolesarski poti ob Labotnici (Lavantradweg R10). Ta kolesarska pot se prične v Labotu ter poteka vzdolž reke Labotnice skozi privlačno naravo. Dolžina poti je približno 2,5 km.
Radfahren Poleg teh dveh mednarodnih kolesarskih poti so na območju občine Labot tudi druge dobro označene kolesarske poti. Kot na primer pot na Košenjak (Koglereck 1350 m) z izredno lepim pogledom na celotno avstrijsko Koroško. Seveda pa imate na razpolago tudi poti preko travnikov in gozdov, ki so premagljiva prav za vsakogar. V občini Labot je na razpolago več kot 70 km kolesarskih poti.

Veliko veselja pri kolesarjenju!