Wappen Lavamünd

Lavamünd

Deutsch
English
Slovenščina
Sprachen:

Prisrčno dobrodošli v Labotu – raj za uživanje

Iščete mir in počitek, ali pa ste športno razpoloženi, Labot vam nudi kar si vaše srce poželi. Številne športne aktivnosti ter različno preživljanje prostega časa, enkratna in prelepa narava ter številne kvalificirane turistične agencije vam garantirajo nepozabne počitniške trenutke.

Za kolesarje, ki so na poti po kolesarskih poteh Lavantradweg R10 ali Drauradweg R1, je Labot idealno postajališče za pridobitev novih moči. Za vse ostale, ki si želijo ostati dlje, pa je Labot idealna izhodiščna točka za številne kolesarske izlete ter nudi s številnimi »Mountain Bike« potmi zajetno ponudbo.  
Svež čist gorski zrak, kristalno čiste vode, osupljiva narava vas vabijo na pohod, plezanje ali plavanje. Reki Drava in Labotnica nudita ribičem popolno udejanjanje v ribištvu, saj v njiju prebivajo različne vrste rib. Tudi za kulturne navdušence je poskrbljeno, kajti v Labotu najdete kulturne dragocenosti vse od srednjega veka do moderne. Vožnja s splavom po reki Dravi spada med vrhunce prebivanja v mestu Labotu.
Prav tako je Labot tudi izhodiščna točka za motoristične izlete. Motoristi so prisrčno vabljeni in uživajo gostoljubnost prebivalcev regije.  

Več informacij o občini Labot najdete na www.lavamuend.at.